**Directions: Study the following bar chart carefully and answer the questions given beside.**

**To identify and treat people with COVID-19, a number of tests were conducted on people. The bar chart below shows the data for four countries.**

**The bar chart gives information about:**

**Numbers of tests in thousand for each one lakh population in a day,**

**Number of people as a percentage, who were found positive to test, and**

**The number of people who were found positive and needed Ventilators, as they were critically affected due to the virus.**

**Data regarding the number of Tests, Positive outcomes, and Critical Patients who need ventilators in four countries**

Find the average number of tests per day per lakh in the four countries.

A 12000

B 10000

C 14000

D 15000

E 16000

**Correct Option: D**

**From common explanation, we have**

**total number of tests per day per lakh in the four countries = 14000 + 12000 + 18000 + 16000 = 60,000**

**Average = 60000/4 = 15000**

**Hence, option D is correct.**

### 2. Find the numbers of tests USA and Italy together conducted if 3012 lakh and 720 lakh people respectively were living in these two countries.

A 452.18 lakh

B 151.48 lakh

C 231.28 lakh

D 151.48 lakh

E 551.28 lakh

**Correct Option: E**

**From common explanation, we have that USA tests 14,000 for each 1 lakh, so for 3012 lakh, number of tests = (3012 lakh) × (14thousand/lakh) = 42,168 thousand.**

**Similarly, for Italy = (720lakh) × (18 thousand/lakh) = 12,960 thousand**

**Total = 55128 thousand = 551.28 lakh**

**Hence, option E is correct.**

**3. China tested 80000 people per day for 20 days. How many people were found positive in China in these 20 days?**

A 162500

B 176000

C 168500

D 212500

E 222000

**Correct Option: B**

**From common explanation, we have**

**80,000 people are tested each day**

**Thus in 20 days, number of tests = 20 × 80 thousand = 1600 thousand**

**Number of people who have been found positive = 11% of 1600 thousand = 176 thousand = 176,000**

**Hence, option B is correct.**

**4. In Spain, 5760 were found positive on a particular day. Find how many tests were conducted that day.**

A 54000

B 48000

C 72000

D 36000

E 84000

**Correct Option: C**

**From common explanation, we know that in Spain, out of each 12,000 tests, 960 were found positive.**

**Number of tests when 5760 were found positive**

**=( 5760/960) × 12000 = 72,000**

**Hence, option C is correct.**

**5. Find average number of ventilators for all the four countries together if 1 lakh people are tested in each of the four countries.**

A 288

B 336

C 120

D 432

E 264

**Correct Option: A**

**From common explanation, we have**

**Average number = (336 + 120 + 432 + 264)/4 = 288**

**Hence, option A is correct.**